Alles over de NordicTrack Commercial 1750 loopband

In dit artikel bespreken we uitgebreid de kenmerken van de NordicTrack Commercial 1750 loopband. Als u op zoek bent naar een stille loopband voor hardlopen over lange afstand, dan is dit model ideaal voor u. Met deze loopband bereikt u snelheden tot 20 km per uur, kunt u zowel stijgen als dalen en kunt u kiezen voor intervaltraining. Indien gewenst kunt u demping inschakelen om uw gewrichten te beschermen. Deze optie kan echter ook uitgeschakeld blijven om de weg na te bootsen.
De NordicTrack Commercial 1750 heeft door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd. Daarbij beschikt dit vernieuwde model voor 2021 een aantal kleine upgrades die de hardloopervaring nog beter maken. Zo heeft dit model een 10 inch HD-scherm, een versnelde 2,4 Ghz en 5 Ghz Wi-Fi connectie en de mogelijkheid om Bluetooth verbinding te maken met hoofdtelefoons. Daarbij zijn bij dit model de geautomatiseerde helling- en snelheidsregeling voor live trainingen verbeterd.
Wanneer u de NordicTrack Commercial 1750 aanschaft, zit hierbij een iFit-lidmaatschap voor het hele gezing voor een jaar inbegrepen.

Geluidsniveau

Dit model is nog stiller in werking dan zijn voorgangers. De motor van de NordicTrack Commercial 1750 is een stille 3,75 WKK-motor die sterk genoeg is voor hardlopers en daarbij zorgt voor een soepele en gelijkmatige intervaltraining.

iFit Coach-trainingen

Via het verbeterde 10-inch HD-aanraakscherm in combinatie met iFit Coach kunt u virtueel routes ervaren in Afrika, Amerika, Azië, Australië, Europa en Antarctica. Ook kunt u door echte straten rennen met behulp van Google Street View. Het iFit Coach systeem synchroniseert de functie helling/ daling met de hoogtes en dalen van het terrein dat u kies via Google Maps, waardoor het voelt alsof u echt door dit terrein loopt. Dit is ideaal voor mensen die moeite hebben om gemotiveerd te blijven, omdat u hiermee nieuwe plekken kunt ontdekken.
Daarbij biedt iFit Coach een variatie aan trainingsprogramma´s aan waar u uit kunt kiezen, welke gebaseerd zijn op persoonlijke suggesties. U kunt via het touchscreen-bedieningspaneel calorie- en kilometerstanden controleren en kunt u profiteren van fitnessbegeleiding. Tijdens uw work-out kunt u daarbij de telefoon of tablet aansluiten om naar uw favoriete muziek te luisteren.

iFit Coach Data Tracking

Bij elke trainingssessie wordt door de iFit Coach de fitness-statistieken bijgehouden. De gegevens worden op de loopband opgeslagen na elke training en daarmee met elk ander apparaat op de iFit gekoppeld. Met deze data maakt iFit gepersonaliseerde aanbevelingen voor lichaamsbeweging, voeding en levensstijl. De trainingsprogramma´s die de iFit voorstelt zijn daarbij mede ontworpen door enkele van de beste personal trainers in de branche.

iFit Lidmaatschap

Wanneer het gratis iFit lidmaatschap na een jaar is afgelopen, kunt u kiezen voor een maandelijks abonnement om gebruik te kunnen maken van de 1750 trainingsprogramma’s. Wilt u dit liever niet, dan kunt u alsnog gebruik maken van de 50 ingebouwde trainingsprogramma’s van de NordicTrack Commercial 1750.

Opbergsysteem

Met behulp van de EasyLift Assist kan de NordicTrack Commercial 1750 eenvoudig in tien seconden opgevouwen worden. Dit is ideaal voor mensen met een kleine woonruimte en hiermee kunt u een hoop ruimte besparen als u de loopband wil opbergen. Ook al kan de NordicTrack Commercial 750 compact gemaakt worden, het is toch een sterk model dat tot ruim 130 kilo kan dragen.

Helling en daling

Wenst u de intensiteit van uw trainingssessies op te voeren, dan kunt u met de NordicTrack 1750 hellingen tot 15% en dalingen tot -3% kiezen. Dit is ideaal wanneer u liever kiest om uw trainingsintensiteit te verhogen met behulp van een helling in plaats van te rennen. Door te kiezen voor hellingen en dalingen bereikt u meer calorieverbranding en verhoogt u uw ruststofwisseling, cardiovasculaire conditionering en spierkracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.