Geboorteplaatje kraamcadeau

Kort geleden zocht ik een leuk maar origineel cadeau voor de geboorte van mijn neefje. Kleertjes waarde kleine man snel uitgroeit? Een knuffel die, omdat ze zo vaak gegeven worden, waarschijnlijk nooit de vele kroelen krijgt die die verdient? Een praktische luiertaart, die veel plaats inneemt en binnen de kortste keren gebruikt in de afvalbak is verdwenen? Zo jammer dat de meeste cadeaus niet zo lang mee gaan! Het is mijn eerste neefje, dus in ieder geval de komende tijd mijn favoriete neefje. Dat verdient iets blijvends! Een mooie herinnering met zijn naam en geboortedatum, iets wat prachtig staat op de babykamer, maar ook zeker als hij van kind opgroeit tot volwassene een mooie aanwinst blijft op zijn slaapkamer. Na wat zoeken kwam ik uit bij geboorteplaatje.nl en ik werd direct blij van het zien van al die voorbeelden. Dit moest hem worden, helemaal in de smaak van de ouders, dus dat werd mijn ideale kraamcadeau.

Zodra de eerste foto’s van mijn neefje wereldkundig werden gemaakt vroeg ik de moeder wat zij nou de mooiste foto vond en of ik die in hoge resolutie mocht hebben. Op geboorteplaatje.nl gebruikte ik die foto. Ik vulde zijn naam, geboortedatum en -tijd, gewicht en lengte in. Tot zover ging het heel makkelijk. Tot ik een lettertype moest kiezen. Er zijn zoveel mooie lettertypes dat ik er wel een beetje keuzestress van kreeg. En voor de naam kun je weer andere letters kiezen dan voor de andere gegevens. Dat maakt het niet makkelijker, maar juist zoveel vrijheid in die keuze maakt het cadeau zo origineel. Ik koos voor letters die ik sierlijk maar toch stoer vond, dat past goed bij mijn kleine neefje.

Om het helemaal af te maken koos ik de houder van eikenhout erbij. De cadeauverpakking liet ik achterwege, omdat ik zelf wel heel nieuwsgierig was naar wát ik uiteindelijk zou geven.

Het plaatsen van de bestelling verliep makkelijk en ik werd goed op de hoogte gehouden van het hele proces. Een kleine week later stond PostNL voor de deur met het cadeautje. Voorzichtig gekeken en ook daar werd ik blij van! Netjes verpakt en een folietje erover om beschadigen te voorkomen. Kortom: een kraamcadeau wat met zorg gemaakt en geleverd wordt!

Niet lang daarna mocht ik mijn lieve neefje weer bewonderen en nam ik het geboorteplaatje netjes ingepakt mee. Die blik van de ouders bij het uitpakken was onbetaalbaar! Pas toen ging de folie eraf en zag iedereen hoe schitterend het plexiglas plaatje daadwerkelijk is. Retourneren is niet mogelijk omdat het een persoonlijk cadeau is, maar dat is ook helemaal niet nodig! Deze gaat nog jaren schitteren op de kamer van mijn kleine vriend! Qua formaat (A5) is hij ook groot genoeg om op te vallen, maar tegelijk ook klein genoeg om toch subtiel een mooie aanvulling op de kamer van de kleine te zijn. Mocht hij ooit een broertje of zusje krijgen dan weet ik al wat daar het cadeautje voor wordt! Een geboorteplaatje is echt een super leuk, origineel en geslaagd kraamcadeau!

Leave a Reply

Your email address will not be published.