Gids voor Microsoft Teams: waar het voor is en hoe het werkt

In maart 2020 bereikte Microsoft Teams de grens van 44 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit betekent een groei van meer dan 100% in een tijdsbestek van slechts vier maanden.

De snelle groei van Teams weerspiegelt de noodzaak om op zoek te gaan naar hulpmiddelen die mensen in tijden van sociaal isolement samenbrengen. Vanwege de Covid-19 pandemie biedt Microsoft het platform nu gratis aan organisaties en scholen over de hele wereld aan.

Als je al Microsoft Teams gebruikt en meer wilt weten over de beschikbare functies of als je nog een gebruiker wilt worden, lees het artikel dan tot het einde.

Wat is Microsoft Teams en waar is het voor?
Microsoft Teams is het unified communication- en samenwerkingsplatform van Microsoft dat chat, videoconferencing, bestandsopslag en integratie van werkplekaanpassingen samenbrengt.

Het instrument is in november 2016 gelanceerd. Volgens Microsofts eigen beschrijving is Teams de “chat-gebaseerde werkruimte die alle mensen, content en tools integreert die je team nodig heeft om de betrokkenheid te verbeteren en effectiever te zijn.”

In één werkruimte kunt je meerdere gesprekken beheren, of het nu om tekst, audio of video gaat. Het is ook mogelijk om bestanden te delen en inhoud binnen het platform in real time te bewerken.

Met SharePoint, PowerPoint, OneNote, Word en Excel als ingebouwde functies, stelt Teams gebruikers in staat om direct in de applicatie aan deze documenten te werken.

Videogesprekken kunnen gedeelde screenshots hebben. De gratis versie biedt opslagruimte tot 10 GB, zonder limiet op het aantal berichten. Er is echter een limiet van 300 gebruikers die de gratis versie van Teams gebruiken.

Hoe werkt Microsoft Teams?
Microsoft Teams stemt teamworkflows en -communicatie op elkaar af door meerdere resources samen te brengen op één platform.

Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI en Delve zijn geïntegreerd in Microsoft Teams, zodat mensen alle informatie en tools die ze nodig hebben binnen handbereik hebben.

Net als met Office 365-groepen maken teams deel- en samenwerkingsruimten voor verschillende delen van het bedrijf.

Je kunt een omgeving creëren voor elke afdeling. Elk gesprek kan worden gescheiden door kanalen en teams en kan open zijn in groepen of privé.

Hoe gebruik ik Microsoft Teams?
Microsoft Teams draait op Windows, Mac, Android, iOS en web platforms. Dat wil zeggen dat het ofwel op jouw computer kan worden geïnstalleerd ofwel via een browser kan worden benaderd.

Om toegang te krijgen via een browser, moet je naar portal.office.com gaan, je aanmelden met jouw Microsoft-account en klikken op het Teams-pictogram. Het is dus niet nodig om het te installeren en je kunt online toegang krijgen tot het platform.

Als het de bedoeling is om Teams op je smartphone te gebruiken, ga je gewoon naar Google Play of Apple Store en download je de app.

Binnen Teams kunt je communiceren met mensen in jouw bedrijf, werkgroepen maken, projecttaken beheren en bestanden delen.

Hoe werken de hoofd Teams commando’s?
Op de startpagina van Microsoft Teams ziet de gebruiker een zijmenu, een bovenbalk met zoekveld en andere pictogrammen voor gereedschap opdrachten. Zie hieronder de functie van elk van hen.

  • Activiteit: door de gebruiker gestuurde interactie, zoals vermeldingen, antwoorden en andere meldingen.
  • Chat: recente individuele of groeps chats en lijst met contactpersonen.
  • Teams: alle teams waar de gebruiker deel van uitmaakt.
  • Agenda: vergaderingen worden gesynchroniseerd met de Outlook-agenda en samengebracht.
  • Gesprekken: hiermee kunt je chatten met andere gebruikers door middel van spraak en/of video en toont de geschiedenis van uitgaande gesprekken.
  • Bestanden: bibliotheek van bestanden van alle teams waaraan de gebruiker deelneemt. Het werkt ook als een kanaal voor persoonlijke opslag van OneDrive for Business.
  • Help: veld voor het beantwoorden van vragen van gebruikers.

Hoe maak ik groepschats in Teams?
Om een groepschat op Microsoft Teams te maken, meldt je zich gewoon aan bij het platform en klikt je op het pictogram voor een nieuwe chat in de linkerbovenhoek van de pagina en geeft je de persoon of groep aan waarmee je berichten wilt uitwisselen.

Als je een chat met meer mensen wilt aanmaken, moet je ze toevoegen door op de knop in de rechterbovenhoek van de chat te klikken, en toe te voegen wie je wilt.

Hoe voer ik video- of audiogesprekken in Microsoft Teams?
Een videogesprek beginnen op Microsoft Teams is eenvoudig. Klik gewoon op het “camera”-pictogram in de rechterbovenhoek van de chat en het programma begint een videoconferentie met alle mensen die bij dat gesprek betrokken zijn.

In het videogesprek kunnen de deelnemers toegang tot de camera verlenen of alleen audio gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.