Hoe val ik snel af met een elliptische trainer?

Door zowel krachttraining als cardiotraining te combineren, is de elliptische trainer één van de beste sporten om snel vet te verliezen. Cardiotraining stelt u in staat calorieën te verbranden tijdens en na lichamelijke inspanning. Bodybuilding op zijn beurt leidt tot spiergroei, waardoor het basale metabolisme toeneemt, en dus de calorieën die in rust worden verbruikt! Hier zijn enkele praktische tips om u te helpen het meeste uit uw elliptische trainer te halen en gewichtsverlies te optimaliseren!

De crosstrainer, niet meer weg te denken

De crosstrainer is een hoofdbestanddeel van de sportscholen geworden en dankzij de betaalbare prijs is het nu mogelijk om er ook een thuis te hebben. Dit succes is grotendeels te danken aan de grote effectiviteit bij het verliezen van vet en afvallen, terwijl het zacht is voor de gewrichten. Bovendien werkt het ongeveer 80% van de spieren van het lichaam en laat het zo zijn silhouet verfijnen (billen, dijen, kuiten, armen) terwijl het de rugspieren versterkt. Zijn beweging reproduceert die van lopen, maar zonder de gewrichten te belasten, waardoor het een aangenaam en gemakkelijk te gebruiken apparaat is.

Een apparaat dat cardiotraining en krachttraining combineert

De crosstrainer is een uitstekend apparaat om vet te verliezen en af ​​te vallen om 2 belangrijke redenen: het werkt op de cardio: door cardiovasculaire training kun je calorieën verbranden en dus vet verbranden tijdens het sporten. Met een uur fietsen kun je, afhankelijk van de inspanning en de persoon, tussen de 500 en 800 kcal verbranden, en dat is meer dan op de racefiets! En het is nog niet voorbij: het verbranden gaat na de sessie nog enkele uren door. Het ontwikkelt spieren: het opbouwen van spiermassa verhoogt het basismetabolisme en dus het energieverbruik in rust. Spieren verbruiken energie, zelfs zonder iets te doen. Hoe meer hun volume groeit, hoe meer calorieën worden verbruikt in rust, zelfs tijdens het slapen! Vandaar het belang van bodybuilding om vet te verliezen.

Kan je lokaal vet verliezen (billen, buik, armen) met een crosstrainer?

Hoewel de crosstrainer geweldig is om af te vallen, moet u er rekening mee houden dat u er niet plaatselijk vet door verliest. Het lichaam verbruikt vet over het gehele lichaam en niet per se waar je het zou willen zien. Spieroefeningen maken het echter mogelijk om bepaalde ledematen af te doen vallen.

Waarom de crosstrainer gebruiken om af te vallen in plaats van een andere machine?

Het beoefenen van een sport is essentieel als u wilt afvallen. Het voordeel van de crosstrainer is dat deze zeer compleet is qua spierarbeid (80% van de spieren wordt gebruikt) en zeer efficiënt in het verbranden van calorieën. In tegenstelling tot hardlopen is het schokvrij voor de gewrichten. Het is één van de beste sporten om vet te verliezen. Bovendien maken de betaalbare prijs en de redelijke omvang het mogelijk om er een thuis te hebben en dus te kunnen trainen ongeacht de tijd en het weer. Trek gewoon een paar sneakers aan en ga er voor! Het apparaat is stil, dus te gebruiken zonder risico op overlast voor de buren. Maar als je budget beperkt is of je appartement wat krap, dan vind je dit aparaat bijna in elke sportschool terug. Een ander voordeel van de crosstrainer is dat u hiermee andere activiteiten tegelijkertijd kunt doen, zoals naar muziek luisteren of televisie kijken of zelfs een virtual reality-programma volgen met weergave van een Google Map-route alsof u er zelf bij bent.

Hoelang moet ik op de crosstrainer om resultaat te boeken?

Als u effectief vet wilt verliezen op uw elliptische trainer, moeten uw sessies minstens 30 minuten duren. Het vet verbranden neemt geleidelijk toe in de loop van de tijd om optimaal te worden na slechts 2u30 tot 3u inspanning. Werk minimaal 30 minuten om de vetafscheiding te optimaliseren. U kunt zich beter concentreren op lange sessies dan op korte sessies. Het is bijvoorbeeld beter om twee keer 40 minuten per week te trainen in plaats van vier keer 20 minuten. Om lipolyse te optimaliseren, raden we u aan om direct na uw sessie actief te blijven. Ga wandelen, tuinieren, schoonmaken of winkelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.